Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Ruunat
(7 kuvaa)

<--Edellinen 6 / 7 Seuraava-->
img1181444.jpg

Nimi: Vieteri

Ikä: 7v

Rotu: Suomenhevonen

säkä: 163

Omistaja: Horsestable

Hoitaja: ?

Luonnekuvaus yleisesti

Vieteri on reipas, välillä pikkuisen pilkekin silmäkulmassa, joten ei ihan aloittelijoiden hevonen. Vieteri toimii myös tarpeen mukaan kärryjen edessä. Oikein järkevä ja toimiva luonne. Joskus saattaa olla hieman liiankin säpsäkkä. Vieteri on juuri sopiva perus suokki, jolla on ihana opetella uusia asioita. Vieteristä on yritetty nuorena tehdä ravuria, mutta koulutus ei oiken onnistunut, joten se on siirtynyt ratsuksi.

Hoitaessa

Vieteri saa helposti vetopaniikin, joten se pitää olla vapaana karsinassa. Se onneksi seisoo nätisti paikoillaan eikä yritä näykkiä tai potkia. Kengityksessä tai kuljetuksessa ei ole mitään ongelmia. Ravitaustan takia se on tottunut kuljetukseen. Nostaa kaviot melkein automaattisesti. Joskus saattaa kokeilla hoitajaa oikein rankalla kädellä, jolloin täytyy vain pysyä jämäkkänä. Hoitaessa sopii aivan aloittelijoillekkin.

Ratsastettaessa

Vieterin vahvuuksiin kuuluu erityisesti kouluratsastus. Koulukiemurat vieteri menee yleensä rauhallisen ja päättäväisen ratsastajan kanssa oikein kauniisti. Joskus saattaa hieman toimia erittäin itsepäisesti, joten ratsastajan täytyy olla rauhallinen sekä päättäväinen. Tästä hevosesta todella näkyy, kun se työskentelee tosissaan. Vieteri on yllättävän ketterä ja taipuisa suomenhevoseksi. Luultavasti vieteri tulee menestymään hyvin koulukisoissa. Estepuolella sillä ei ole yhtään lahjoja, mutta ei se haittaakkaan. Maastossa menee erittäin pirteästi ja varmajalkaisesti. Se ei pelkää mitään, mutta saatta joskus esittää että se pelkää. Herkkäsuisena hevosena opettaa ratsastajalle hyvin eleetöntä ohjan käyttöä.

Ruokinta

aamu: 1l kauroja, mitallinen suolaa ja kivennäisiä sekä liraus monivitamiini liuosta

päivä: -

Ilta: 2l kauroja ja kivennäiset sekä suola.

Kilpailukalenteri

pvm - laji - paikka - luokka - sijoitus

pvm - laji - paikka - luokka - sijoitus

pvm - laji - paikka - luokka sijoitus

Jälkeläiset

astutettu - isä - emä - syntynyt - nimi

astutettu - isä - emä syntynyt - nimi

astutettu - isä - emä - syntynyt - nimi

copy: Marilla Ekman, Kopiointisivu Alegre1. 2. 3. 4. 5.

08.09.2009 02:57 (*lumienkuli*) Jos viitsisit linkkiin vaihtaa Alegren uuden osoitteen: http://kopiointialegre.webs.com/ Kiitos.

Roskapostisuojaus: Paljonko on yksi plus kuusi?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)
©2019 Horsestable - suntuubi.com