Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Orit
(5 kuvaa)

<--Edellinen 4 / 5 Seuraava-->
Friese Leendert 61.JPG

Nimi: Zorro

Ikä: 5 vuotta

säkä: 165

Rotu: Friisiläishevonen

Omistaja: Horsestable

Hoitaja: Tiiu

Luonnekuvaus yleisesti

Zorro on erittäin rauhallinen ja kiltti, vaikka se on ori. Sen takia sitä ei ole tarvinnut ruunata. Zorrolla pärjää kuka vaan. Se on monien varsinkin aloittelijoiden suosikki. Zorron entiset omistajat joutuivat myymään hevosen sairautensa takia. He toivoivat zorrolle hyvää kotia, joten saimme sen halvalla. Tämän kaltaista timanttia saa hakea. Olemme hyvin iloisia, kun olemme saanut näin hieno luonteisen hevosen tallillemme.

Hoitaessa

Zorro kunnioittaa ihmisiä, joten se seisoo aina nätisti paikoillaan potkimatta ja purematta. Se yleensä pidetään kiinni, mutta sitä ei aina tarvitse tehdä, kunhan muistaa lukita karsinan oven sisältä. Harjauksesta se nauttii ja sulkee silmänsä melkein kokonaan. Se myös nostaa kavion melkein automaattisesti, kunhan vain vähän hipaisee jalkaa. Tällä hevosella on erittäin hyvä harjoitella eri hoitomenetelmiä. Sillä voikin tehdä ihan mitä vain. Ainut, että se voi olla hieman hermostunut käytävällä, jos tallissa on paljon hevosia.

Ratsastettaessa

Zorrolla on varma ja helppo hypätä esteitä. Ensikertalaisen estehyppääjän kannattaa harjoitella isoja ja pieniä esteitä tällä hevosella. Se ei hermostu heti pienistä virheistä vaan jatkaa kiltisti eteenpäin. Se osaa kentällä kaikki perusasiat. Nuorempana nuori tyttö on kisannut sillä, mutta tallillamme ollessa sillä ei ole ollut vielä kisataustaa. Maastossa se menee erittäin hyvin porukassa, mutta se ei sovellu vetohevoseksi, koska se on hieman epävarma. Ilman muita hevosia se menee hyvin, jos ratsastaja osaa kannustaa sitä eteenpäin. Leireillä Zorro on ollut korvaamaton harjoitellessa esim. vikellystä. Sillä on myös kiva harjoitella liinassa, koska se ei yritä lähteä omille teilleen.

Ruokinta

aamu: 2 litraa kauraa, monivitamiini liuosta 1,5ml, puoli mittaa kivennäisiä ja 1,5 mitallista suolaa.

Päivä: Heinäkasa

Ilta: 2,5 litraa kauraa ja vähän vettä

Kilpailukalenteri

Pvm - Laji - Luokka - Sijoitus

Pvm - Laji - Luokka - Sijoitus

Pvm - Laji - Luokka - Sijoitus

Jälkeläiset

Astutettu - Isä - Emä - Syntynyt - Nimi

Astutettu - Isä - Emä - Syntynyt - Nimi

Astutettu - Isä - Emä - Syntynyt - Nimi

copy: www.slawik.com1. 2. 3. 4. 5.
Pisteet: 5.000 (1)

30.03.2009 15:47 (yksi) voikko korjata ton rodun ku se on Friisiläinhevonen eikö sen pitäs olla friisiläishevonen.:)
14.10.2009 12:47 (Anida) ole jo hiljaa yksi

Roskapostisuojaus: Paljonko on kuusi miinus kolme?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)
©2019 Horsestable - suntuubi.com