Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tammat
(3 kuvaa)

<--Edellinen 2 / 3 Seuraava-->
Lusitano Sabao 101.JPG

Nimi: Ellie

Ikä: 7,5 vuotta

Rotu: Lusitano

Säkä: 160cm

Omistaja: Horsestable

Hoitaja: ?

Luonnekuvaus yleisesti

Elliellä on luonnostaan erittäin näyttävät liikkeet. Se on todella kuulias sekä reipas, joten se on keskitasoa vaikeampi hevonen, joka tarvitsee osaavan hoitajan. Joskus Ellie saattaa olla yllättävän äkkipikainen ja arvaamaton. Se ei kuitenkaan tahallaan tee ihmiselle pahaa. Ellie on herkkä, joten se pelkää aika monia asioita, varsinkin uusia ilmestyksiä esim. uusi postilaatikko. Sopivin hoitaja Ellielle on rauhallinen ja osaava hevosten käsittelijä.

Hoitaessa

Ellie kokeilee aina uutta hoitajaa yrittämällä ''pelotella'' hoitajaa. Hoitaessa Ellielle ei koskaan saa antaa periksi, muuten se ei opi kunnioittamaan ihmisiä. Tätä hevosta on turha yrittää hoitaa karsinassa irti, koska se muutenkin yrittää pyöriä ja liikkua ympäri karsinaa. Kun sitä jaksaa harjata huolellisesti ja oikein se yleensä rauhoittuu eikä yritä päästä irti. Kavioiden putsaamisessa täytyy olla tarkkana, koska Ellie yrittää lähes aina riuhtoa jalkaansa irti hoitajan otteesta tai näykkiä. Se ei kuitenkaan yritä potkia. Satulan laitossa ei yleensä ole muita ongelmia, kuin se että Ellie riuhtoo päätään ylös. Kuolaimet se ottaa kohtalaisen helposti suuhun. Ellie on herkkä kyljistä, joten sen kyljet täytyy harjata aina varovasti.

Ratsataessa

Ellie on todella eteenpäin pyrkivä, joten sillä ei käytetä raippaa. Sitä joutuu enemmän pidättelemään kuin hoputtamaan eteenpäin. Alussa se tekee yleensä muutaman pukin, mutta ei jatka sitä kuitenkaan pitkään. Sillä täytyy yleensä tehdä paljon voltteja yms, jotta sen saisi keskittymään. Kun sen saa menemään hyvin se osaa koulua hyvin. Se asettuu sekä taipuu hyvin ja menee helposti muodossa. Sillä on todella näyttävät liikkeet ja se näyttää upealta koulussa. Elliellä ei voi hypätä, koska se kuumuu liikaa esteillä. Muutamia matalia esteitä toki voi harjotella. Ilman satulaa Elliellä on ihana mennä, koska sillä on pehmeä laukka, mutta ravi on melko pompottavaa. Maastossa se menee hyvin porukassa, mutta yksin se pelkää melkein kaikkea. Jos osaa ratsastaa ''pelottavien'' asioiden läpi ammattimaisesti se huomaa, että säikkyily on täysin turhaa.

Ruokinta

aamu: 2l kauroja + kivennäiset & suola (molempia 1 mitta)

Päivä: Heinät

Ilta: 1l mysliä.

Kilpailukalenteri

pvm - laji - paikka - luokka - sijoitus

pvm - laji - paikka - luokka - sijoitus

pvm - laji - paikka - luokka- sijoitus

Jälkeläiset

astutettu - isä - emä - syntynyt - nimi

astutettu - isä - emä - syntynyt - nimi

astutettu - isä - emä - syntynyt - nimi1. 2. 3. 4. 5.

14.10.2009 12:49 (nimetän) ei näytä lusitanolta
11.11.2009 11:56 (Iitu) Saisikos tätä alkaa hoitaa? <3
23.08.2011 11:35 (nimetänfanixD) nimetän, oon samaa mieltäsunkanssas...

Roskapostisuojaus: Paljonko on kahdeksan plus kolme?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)
©2019 Horsestable - suntuubi.com